Compassietraining

Momenteel worden er helaas geen compassietrainingen aangeboden

Zelfcompassietraining (MSC)

Voor wie is deze groep bedoeld? De zelfcompassietraining richt zich op mensen die vriendelijkheid voor zichzelf willen ontwikkelen. Vaak zijn we op moeilijke momenten en bij tegenslagen oordelend en streng voor onszelf. De training is ervaringsgericht en u leert hoe u uw verbondenheid met u zelf en anderen kunt vergroten en uzelf op een liefdevolle manier kunt bejegenen. U moet de bereidheid hebben om dagelijks tijd vrij te maken om de compassieoefeningen in uw dagelijkse leven te beoefenen en te integreren. Als u in een acute crisis verkeert kunt u beter eerst een individueel traject volgen. De training is een mooi vervolg op de mindfulnesstraining, maar kan eventueel ook los van deze training gedaan worden.

Wat houdt deze groep in? De mindful zelfcompassietraining  (MSC)  is ontwikkeld door Kristin Neff en Christopher Germer, beide zijn wetenschappers. Er is veel onderzoek naar gedaan en de training leidt tot significant meer zelfcompassie en compassie voor anderen en vermindert psychische klachten. De training leert u om beter met moeilijke situaties en stress om te gaan en u zelf te blijven steunen in plaats van u zelf te veroordelen.

Praktische gegevens. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Er zullen 8 bijeenkomsten zijn van 2,5 uur. We zullen wekelijks bij elkaar komen. De training wordt gegeven door Margot de Vlieger, GZ-psycholoog. Zij heeft een uitgebreid scholingstraject gevolgd voor deze training en is opgeleid door verschillende erkende MSC en MBCL trainers.
Voor de training is het praktisch om makkelijk zittende en desgewenst warme kleding te hebben en eventueel dikke sokken of sloffen. Er zijn dekens voor oefeningen op de grond, als u het plezierig vindt kunt u ook een extra eigen deken of badlaken meenemen.

Kosten en data De training wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Op het internet vindt u een overzicht van de kosten en de data. Vanaf 6 weken voor aanvang  van de training is geen restitutie van de kosten meer mogelijk.

Waar wordt de training gegeven? De training wordt gegeven bij psychologenpraktijk S.P.E.L., Westersingel 4 te Leeuwarden.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op www.zelfcompassietraining.info.